رییس دانشگاه رضوی با بیان اینکه انتشار اسلام در آمریکا توسط یک پارچه فروش مسلمان صورت گرفت، اظهار کرد: انجام فعالیت ها و خدمات اجتماعی مفیدتر از تبلیغ مستقیم است.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین علی خیاط، رییس دانشگاه رضوی عصر امروز در حاشیه بازدید محمد حسن راجانی معروف به حاج صاحب، رییس موسسه خدمات اجتماعی تبلیغی وی پاس از کشور تانزانیا از دانشگاه رضوی در مشهد، گفت: حضور ایرانیان در تانزانیا که در واقع دروازه ورود اسلام و فرهنگ ایرانی به آفریقا بوده سبب شده تانزانیا و همه کشورهای آفریقایی در منظومه سیاست خارجی دوستان ایران، اهمیت زیادی داشته باشند.
وی ضمن اشاره به گزارش حاج صاحب از فعالیت های موسسه تبلیغی وی پاس، ضمن تایید آن، انجام فعالیت های اجتماعی را به جای روی آوردن مستقیم به کارهای تبلیغی برتر دانست و آن را کاری بسیار خوب و ارزشمند خواند.
رییس دانشگاه رضوی در ادامه بیان کرد: اساسا کارهای مستقیم تبلیغی بر اساس تجربه خیلی کارهای موفق و ارزشمندی نیستند تجربیاتی هم که ما از انتشار اسلام در آفریقا، آمریکا و جاهای مختلف داریم همین بوده که نوعا افرادی در این کار موفق بودند که در حوزه خدمات اجتماعی کار و تلاش کردند.
حجت الاسلام والمسلمین خیاط افزود: همین خدمات اجتماعی در کنار اخلاق خوش که هدف بعثت پیامبر بوده است«إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلَاقِ» باعث انتشار اسلام در کشورهای مختلف شده است مثلا اولین باری که اسلام در آمریکا انتشار پیدا کرد از طریق یک پارچه فروش دوره گرد مسلمان بود که با دوچرخه خودش به روستاها می رفت و پارچه می فروخت! اگر کسی پول نداشت نسیه می داد و می گفت هر وقت داشتید این پول را به من بدهید.
وی ادامه داد: یعنی او اسلام را مستقیم تبلیغ نمی کرد اما با همین اخلاق و رفتار این سوال را در ذهن آنها ایجاد می کرد که این فرد چه کسی هست چرا به این شکل با ما تعامل می کند؟ کم کم از او می پرسیدند و جواب می گرفتند که من مسلمانم و این تعلیم اسلام است که باید با مردم خوش برخورد باشیم به مشکلات آنها رسیدگی کنیم و همین رفتار و کردارها زمینه علاقه مندی پرس و جو و روی آوردن به اسلام می شد.
رییس دانشگاه رضوی با اشاره به گزارش حاج صاحب نسبت به فعالیت تبلیغی خاص مسیحیان در کشورش گفت: مسیحیان در واقع از این شکل حرکت مسلمانان الگو گرفتند.
وی افزود: گسترش اسلام در جنوب شرق آسیا و در منطقه چین و دیگر مناطق نیز به همین گونه بوده است.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 470162